Onze vakmannen

Vakmannen

Vakmannen zijn mannen en vrouwen die uitzonderlijk goed zijn in hun vak. Bij het Leemniscaat tellen we er zo meer dan één. Ontdek hieronder wie wij zijn en wat ons drijft. Onze expertise is het resultaat van een perfecte alchemie van vaardigheden, zowel technisch als creatief.

Dsc00522 Kopie

Mathias

Creativo, appassionato & Italia fanatico. 

Geboren in een ecologisch nest, zette hij 20 jaar geleden het Leemniscaat op de wereld. Voltijds entertainer, deeltijds pizza-chef, bouwer van dromen. Hij is het vuur dat niet te temperen valt, steeds op zoek naar een volgende uitdaging, zolang er verbondenheid is; met mensen, het leven, de natuur. Deze waarde vormt tot op vandaag een van de belangrijkste pijlers van het Leemniscaat.

Dsc00547 Kopie

Ayco

Zenmeester op een directeursstoel 

Sociale duizendpoot, bosliefhebber en familieman. Orde naast de chaos. Al een half leven lang goede vrienden met Mathias en sinds 2015 mede-zaakvoerder, brenger van kalmte in de storm, structuur en kameraadschap. Het Leemniscaat groeide exponentieel de laatste jaren en Ayco’s inzet valt ondertussen niet meer weg te denken bij het coördineren van de projecten.

Dsc00557 Kopie 2

Jorn

Totaalpakket van brein en spieren met de titel meester van de gasten. 

Veilig ankerpunt voor onze jongeren, zowel binnen het Leemniscaat als thuis. Natuurpunt-vrijwilliger. Bouwt aan zijn eigen strobalen & vakwerk droom in Limburg. Rots in de branding op de werven, voor de natuur en voor de mensheid. Tot op vandaag de bescheidenheid zelve.

Freek Kopie

Freek

Ultieme chick-magnet.

Belichaamt niet enkel het schoonheidsideaal van het Leemniscaat, achter zijn introverte façade schuilt intelligentie en intellect. Kijkt vanop een afstand, redeneert en handelt rustig. Luistert naar de boodschap. Gedreven. Gamer pur sang. Als constructivistische maquettebouwer is zijn werk vanzelfsprekend kwaliteitsvol en verfijnd.

Dsc00527 Kopie

Kay

Muzikale schoonheidszoeker

Levensgenieter met een brede achtergrond in onder andere houtbewerking. Virtuoos, van vijsmachine tot draailier. Componeert een oplossing voor uw probleem. Liefdevol voor zijn collega’s en attent. Beweegt zich graag in de natuur. Met een brede glimlach en een open geest draagt deze jonge vader de ecologische en sociale ambities van het Leemniscaat in hart en ziel!

Timothy 1 Kopie

Timothy

De ingetogen volharding

Hoor je goede reggae of dub op onze werf, heeft hij het meestal opgezet. Opmerkzaam en geëngageerd. Fervent soundsystem bouwer. Blijft kalm in stressvolle situaties en neemt initiatief om vooruit te denken. De laatste aanwinst in het vaste team is aan het openbloeien in de lemen grond. 

Dsc00537 Kopie

Karolien

Architect afgedwaald op het pad tussen denken & doen. 

Van overal en nergens, zingend met de rugzak over bergen en dalen. Gebeten om te weten en het leven kleur te geven, in architecturale en menselijke belevenis. Ideologisch. Yogi in levenslange opleiding. Het gelukkigst rond etenstijd in een Aziatisch dorpje. Had veel vorige levens, waaronder 8 maanden kalkhennep plaatsen bij het Leemniscaat. Nu vooral “die van den bureau” maar ook “nog wel een handige”.

Samenwerking Vakm

Duurzame samenwerking

Per project worden er samenwerkingsverbanden aangegaan met gelijkgezinde collega’s. Op die manier worden ervaringen en expertise uitgewisseld en worden de meest uiteenlopende projecten gerealiseerd. Daarnaast wil Het Leemniscaat de bouwvrouw/heer aanzetten om mee op zoek te gaan naar efficiënte, creatieve en artistieke oplossingen. Wij doen niet aan bandwerk, ieder project is uniek. We betrekken onze opdrachtgever bij de uitwerking van het project en stimuleren hem/haar om zelf actief mee te werken aan de uitvoering van de werken.


Onze partners in de vele projecten van Het Leemniscaat:

Collega’s aannemers:
OmvormEigensinnEigenheymSigsInstituut voor Volkswarmte,
SidatiVan Nistelrooy BouwprojectenDe Muynck bvba
Ecologisch IsolerenFrederic CrabeelsEcoverboAardig GedachtMalderAardecoGILODAHoutlanderDe EcologistBC Architects & Studies

Architecten:
Barchi ArchitectenEric BoddaertArchi4Bc-asDam Architecten

Producenten:
TierrafinoStuc-and-staffClaytecTubag

Verdelers:
EcomatWoonderDuurzaam BouwenProfshopEcostoreBC Materials


Wij werken met nog vele andere vakmannen,
producenten en architecten samen.